Wat is een inktcartridge en wat is een toner?

Als je in een webshop op zoek gaat naar printerinkt kom je vaak de woorden cartridge en toner tegen. Alleen wat is nu het verschil tussen deze twee? Wanneer heb je een cartridge nodig en wanneer een toner?

 

Wat zijn inktcartridges?

Een cartridge bestaat uit vloeibare inkt, die is opgenomen in een soort spons. Cartridges zijn geschikt voor inktjet printers. Dit zijn de printers die de meeste mensen thuis hebben staan. De printer verspreidt de vloeibare inkt over het papier. Een cartridge is beperkt houdbaar, al is de houdbaarheid erg lang. Als je echt nooit print dan kan de inkt uitdrogen, maar dit komt haast nooit voor. Wanneer je een paar keer maand iets afdrukt, werkt de inktcartridge heel lang. Je kunt er dus maanden mee printen.

 

Wat zijn toners?

Toners zijn gemaakt voor de duurdere, grotere laserprinters. Dit zijn dus printers waar een bedrijf meestal gebruik van maakt. Deze zie je vaak op een kantoor staan. Een toner bestaat uit poederinkt, waarmee de documenten worden uitgeprint. De inkt droogt niet uit. Wel is de prijs van een toner veel hoger dan die van een inktcartridge.

 

Weet je niet of je een inktcartridge of toner nodig hebt?

Weet je niet goed of je cartridges of toners nodig hebt? Zoek dan eerst het serienummer van je printer op. Dit staat op het apparaat zelf. Vervolgens kan je in het zoekmenu van de webshop heel makkelijk op zoek gaan naar geschikte cartridges of toners. Je krijgt dan direct een overzicht van inktcartridges en toners van het eigen merk en het huismerk.

 

Kom je er echt niet uit?

Kom je er echt niet uit? Dan kun je in het chatmenu ook nog je vragen stellen aan een deskundige. Dit kan je 24 uur per dag doen en doorgaans krijg je binnen enkele minuten een antwoord terug. Zo weet je dus snel welke cartridge of toner je het beste kunt aanschaffen.